Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Početak proljetnih akcija deratizacije - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Početak proljetnih akcija deratizacije


Štetni glodavci su stalni pratioci čovjeka koji su rašireni po cijelome svijetu. Osim što su uzročnici velikih ekonomskih šteta koji uništavaju imovinu i zalihe hrane, oni su rezervoar ili prijenosnik čitavog niza bolesti koji ponekad, na žalost, završavaju smrtnim ishodom. Iz tog razloga, važno je provođenje mjera deratizacije u svrhu smanjenja njihove populacije. Na taj način uklanjamo rizik od pojave i prijenosa zaraznih bolesti, sprječavamo ekonomske i gospodarske štete koje nastaju uništavanjem i onečišćenjem hrane te sprječavamo kontaminacije površina, prostora i objekata.
Glodavci prenose veliki broj zaraznih bolesti značajnih za čovjeka kao što su: bjesnoća, hemoragična groznica sa bubrežnim sindromom, leptospiroza, salmoneloze, toksoplazmoza, tularemija, trihineloza i dr.
Više o ovim bolestima pročitajte u našem informativnom letku.


Objavljeno: 28.3.2023.


ikona
divider
ikona
divider

Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
1. lip '23.

Peludna prognoza
29. svi '23.
SVE NOVOSTI