Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Održana završna konferencija projekta Zdravi, aktivni i online - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Održana završna konferencija projekta Zdravi, aktivni i online


U prostorijama Županijske uprave 16.11.2023. godine održana je završna konferencija projekta „Zdravi, aktivni i online“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, projektni partner je Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, a stručnu i tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta pružila je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.


Okupljenima se prvo obratio župan Darko Koren koji je kazao kako je važno da svi zajedno doprinesemo većoj kvaliteti zdravlja naših građana, a najbolji način liječenja bolesti je njihova prevencija.


Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla kazala je kako je projekt inovativan i kreativan te kako je omogućio djeci da promišljaju o važnost zdrave prehrane, kretanju i ostalim zdravim navikama. Procijenili su kako su treći i peti razredi osnovnih škola idealna ciljana skupina projekta te kako ih se može potaknuti na pozitivne promjene, a osim video uradaka i izrade brošure, održane su i tribine i druženja. Zahvalila je Županiji kao inicijatoru projekta, PORA-i na pomoći te djelatnicama Zavoda koje su s velikim entuzijazmom odradile stručni dio, odnosno edukacije.


Pomoćnica ravnateljice PORA-e Senada Ranilović dodala je kako su stručnu i tehničku pomoć pružili u sklopu programa UZ PORU PO POTPORU, a ovo je jedan od 200-tak projekata u posljednjih pet godina. Izrazila je zadovoljstvo što su sudjelovali u projektu koji pomaže boljoj kvaliteti života školaraca te je izrazila želju da novim suradnjama na korist zajednice.


Uime predstavnika škola obratila se ravnateljica Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec Sonja Vuljak koja je pohvalila projekt i zahvalila svima koji su sudjelovali, dodavši kako su djeca oduševljena što su mogla dati svoj kreativni doprinos i naučiti nešto o zdravim navikama. Također je istaknula važnost skretanja pažnje na pravilnu prehranu, što se vidi po tome da djeca traže više voća za užinu, kao i kretanja, a naučene informacije mogu se podijeliti i u svojim obiteljima.


U nastavku konferencije pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek ukratko je predstavila je realizirane projektne aktivnosti. Projekt se provodio 18 mjeseci, odnosno započeo je 25. svibnja 2022. godine i traje do 25. studenoga 2023. godine. Njegova ukupna vrijednost je gotovo 32 tisuće eura, odnosno 239.299,82 kuna, a toliko je i iznos bespovratnih sredstava.


U projektu je sudjelovalo 467 učenika trećih razreda i 436 učenika petih razreda svih osnovnih škola kojima je osnivač Županija, a koji su osmislili kratke priče na temu zdrave prehrane i kretanja te video uratke.


Održane su dvije edukativne tribine na temu zdrave prehrane i kretanja s ciljem informiranja građana o projektu, kao i materijali vidljivost projekta. Zaključak projekta je kako će učenici steći navike koje će koristiti cijeli život.


Objavljeno: 16.11.2023.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti

SVE NOVOSTI