Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Održana edukacija iz programa PoMoZi Da - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Održana edukacija iz programa PoMoZi Da


 


U Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije od 6. do 8. srpnja 2021. održana je trodnevna edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika napredne razine programa PoMoZi Da.


Na edukaciji u Koprivnici sudjelovalo je 19 odgojno obrazovnih djelatnika, a edukaciju su provodile voditeljice: Nadica Puškaš iz ZZJZ Koprivničko-križevačke županije, Mirjana Vincek-Škvorc iz ZZJZ Varaždinske županije uz podršku voditeljice programa, Ljiljane Muslić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


PoMoZi Da je edukativni program zdravstvenog opismenjavanja odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnoga zdravlja djece i mladih – (Promicanje Mentalnog Zdravlja Djece). Program je razvijen u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, sufinanciranoga iz Europskoga socijalnog fonda u sklopu Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., elementa Zdravstveno obrazovanje, podelementa Mentalno zdravlje.


Program pruža skup osnovnih znanja i vještina koji odgojno-obrazovnim djelatnicima u njihovom svakodnevnom radu mogu olakšati prepoznavanje problema mentalnoga zdravlja učenika, ali i olakšati pristupanje i pružanje potrebne podrške učeniku s problemom te poticanje na traženje stručne pomoći. Sastoji se od dvije razine edukacije: osnovne i napredne. Osnovna razina ili prededukacija organizirana je kao učenje na daljinu odnosno riječ je o e-kolegiju na CARNET-ovom MOOC sustavu i ima za cilj usvajanje osnovnih znanja potrebnih za prepoznavanja i razumijevanje problema mentalnoga zdravlja djece i mladih, pružanje psihološke prve pomoći i podrške te osnaživanje odgojne uloge učitelja i nastavnika u zaštiti mentalnoga zdravlja djece i mladih. Napredna razina je praktična i iskustvena nadogradnja i integracija teorijskoga znanja usvojenoga u sklopu osnovne razine. Napredna edukacija usmjerena je uvježbavanju 3P koraka u individualnom razgovoru s učenicima vezano uz različite oblike depresivnih odnosno anksioznih smetnji te samoozljeđivanja i razmišljanja o samoubojstvu. Nakon završetka napredne razine odgojno-obrazovnomu djelatniku dodjeljuje se diploma 3P mentora, kojom oni postaju dio mreže odgojno-obrazovnih djelatnika koji su dobili osnovna znanja i vještine pružanja psihološke prve pomoći djeci i mladima s depresivno-anksioznim problemima.Objavljeno: 13.7.2021.


Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
22. vlj '24.
SVE NOVOSTI