Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Usluge

Savjetovališta

Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine Savjetovalište za reproduktivno zdravlje adolescenata Savjetovalište za mlade i odrasle s problemom prekomjernog pijenja alkohola

Kronične nezarazne bolesti u Koprivničko-križevačkoj županiji na prvom su mjestu od uzroka smrti. Prekomjerna tjelesna težina i debljina vodeći je preventabilni rizični faktor za nastanak kroničnih nezaraznih bolesti. U želji da smanjimo rizike za nastanak i komplikacije kroničnih bolesti kod žitelja naše županije, u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko - križevačke županije otvoreno je Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine te je s radom započelo 01. ožujka. 2017. godine.

Ciljevi kojima težimo u radu Savjetovališta su promocija zdravih stilova života i povećanje svijesti o brizi za vlastito zdravlje. U radu nastojimo promovirati svakodnevnu tjelesnu aktivnost minimalno 30 minuta dnevno, raznoliku, umjerenu, redovitu i zdravu prehranu, nepušenje i umjerenu konzumaciju alkoholnih pića ili ne pijenje alkohola. U Savjetovalištu rade liječnik i nutricionist.

  • Prilikom prvog posjeta Savjetovalištu evidentira se zdravstveno stanje korisnika, njegove životne navike, način prehrane i stupanj tjelesne aktivnosti te se analizira se sastav tjelesne mase pomoću uređaja In Body (masa tjelesnih masnoća i omjeri, masa mišića, ukupna količina vode u organizmu, količina minerala i bjelančevina, indeks tjelesne mase, omjer struka i bokova, tip tijela, vrijednost bazalnog metabolizma, ukupna kalorijska potreba).
  • Nakon analize i interpretacije rezultata, korisnik se upućuje nutricionisti. Tijekom dva posjeta provodi se edukacija o načelima zdrave prehrane, korisnik dobiva upute o vođenju dnevnika prehrane, educira se o serviranjima i izrađuje se individualni plan prehrane.
  • Jednom mjesečno kontrolira se napredak korisnika. Kontrolira se tjelesna težina i po potrebi obavljaju analize tjelesne mase te prati pridržavanje plana prehrane.
Radno vrijeme:
Liječnik - utorkom od 12 do 15 sati
Nutricionist - utorkom od 16 do 18 sati

Savjetovanje je za korisnike besplatno. Nije potrebna uputnica.
Na pregled se možete naručiti telefonski na broj

048 655 120.



NATRAG

Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
9. svi '24.
SVE NOVOSTI