Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Novosti

Analiza bunarske vode - Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije

Analiza bunarske vode


Bunarska voda često je upitne zdravstvene ispravnosti, bilo zbog mikrobiološkog i/ili kemijskog zagađenja.

U 2023. godini u Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije provedene su analize na 99 uzoraka vode za ljudsku potrošnju iz individualne vodoopskrbe (privatni bunari). Njih 59,6% bilo je fizikalno-kemijski, a čak 75,5% mikrobiološki neispravno.
Ukoliko se koristi, preporuka je bunarsku vodu redovito dezinficirati (klorirati) te u svrhu kontinuiranog nadzora analizirati najmanje četiri puta godišnje.


Vodu za ispitivanje građani mogu dostaviti na prijem Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije svaki radni dan. Ambalaža za uzorkovanje preuzima se u Zavodu za javno zdravstvo.
Dodatne informacije potražite u priloženom letku ili nazovite:
- Koprivnica 655-130
- Križevci 681-401
- Đurđevac 811-345


Budući da je neispravna voda za ljudsku potrošnju štetna za zdravlje i može uzrokovati bolesti zbog kratkotrajnog ili dugotrajnog izlaganja, preporučujemo korištenje vode iz javne vodoopskrbne mreže čija je zdravstvena ispravnost pod kontinuiranim nadzorom.


Objavljeno: 7.6.2024.


ikona
divider

Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
13. lip '24.
SVE NOVOSTI