Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10, 48000 Koprivnica
nazovite
Telefon: 048 655 110, Fax: 048 655 102
pisite
E-mail: info@zzjz-kkz.hr
sjena

Testiranje na COVID-19

Testiranje na COVID-19 / SARS-CoV-2 infekciju - na vlastiti zahtjev

Molekularna dijagnostika – PCR Brzi antigenski test Serološka dijagnostika


PCR test zlatni je standard u dijagnostici SARS-CoV-2 infekcije. Namijenjen je asimptomatskim osobama i osobama koje su razvile simptome koji upućuju na COVID-19 bolest. Testiranje se provodi temeljem uputnice liječnika obiteljske medicine ili na vlastiti zahtjev.

Simptomi COVID-19 bolesti su: tjelesna temperatura >37.2, šmrcanje, suhi kašalj, kratki dah, grlobolja, gubitak njuha i okusa, probavne smetnje, bolovi u trbuhu, umor, glavobolja, bolovi u leđima,...

Testiranje se provodi iz obriska sluznice nazofarinksa pri čemu se detektira genetski materijal SARS-CoV-2 virusa metodom lančane reakcije polimerazom u stvarnom vremenu s korištenjem reverzne transkripcije (RT-PCR).

Za testiranje je potrebna prethodna najava elektronskim putem na testiranje.covid@zzjz-kkz.hr ili iznimno na telefon 048 655 120 (radnim danom od 7 do 15 sati).

Uzimanje uzoraka provodi se u zgradi Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Trg Tomislava dr. Bardeka 10/10 u Koprivnici, ulaz s bočne sjeverne strane zgrade u prizemlju.

Testiranje se provodi u ponedjeljak, srijedu i subotu u 7,30 sati.
Na testiranje je potrebno doći s maskom.

Nalazi su dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku i dostavljaju se putem e-maila, iznimno se mogu podići osobno uz prethodni dogovor prilikom dolaska na testiranje. Rezultati testiranja dostupni su u roku od 24 do najkasnije 48 sati.

Plaćanje usluge testiranja vrši se gotovinskom uplatom na mjestu pružanja usluge ili elektronskom uplatom. Na testiranje je potrebno doći s isprintanim popunjenim obrascem kojega možete preuzeti ovdje i s potvrdom banke o izvršenoj uplati ukoliko je plaćanje izvršeno elektronski putem.

Podaci za uplatu su:
Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije
IBAN: HR2323860021552003639
Model: 00
Poziv na broj: OIB UPLATITELJA
Iznos: 53,09 €
Za uplate iz inozemstva: SWIFT: PDKCHR2X

Usluge

Cijepljenje Sanitarne iskaznice Zdravstveni odgoj osoba Upute za uzimanje mikrobioloških uzoraka HACCP Ispitivanje zdravstvene ispravnosti Centar za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti Savjetovališta Nacionalni programi ranog otkrivanja raka

Posljednje novosti


Peludna prognoza
6. svi '24.
SVE NOVOSTI